Animals perduts

                                              VETERHOUSE CLÍNICA VETERINÀRIA

¿ Què fer en cas de pèrdua o robatori de la nostra mascota ?

Des de Veterhouse Girona el que hem de tenir en compte és que:


gp1

En el moment de la pèrdua o robatori del nostre animal ens podem posar nerviosos , no pensar amb claredat i estar una mica perduts per no saber què fer . Però davant el disgust , és important intentar calmar i actuar el més ràpid possible .

Si la nostra mascota s'ha extraviat o creiem que pot haver estat robada , ho hem de notificar immediatament a les autoritats pertinents com :

 

 

 


• La Policia Local .
• El SEPRONA (Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil ) .
• L'Ajuntament .
• La REIAC ( Xarxa Espanyola d'Identificació d'Animals de Companyia ) .

 


A la nostra denúncia hem d'indicar el número de xip i el nom de l'animal , les nostres dades personals i , si ho sabem , la data i el lloc on es va perdre o ens ho van robar .

 

També és recomanable posar-nos en contacte amb el centre al que adoptem l'animal (en el cas que fos adoptat ) i trucar a totes les protectores que coneguem . Potser algú ho trobi i ho porti a la protectora més propera .
Així mateix, si una persona troba un animal perdut , s'ha de dirigir a qualsevol veterinari , que llegirà gratuïtament la identificació de l'animal i intentarà localitzar el propietari .


El més ràpid per identificar un animal perdut i que sigui retornat immediatament al seu amo és col · locar una xapa al collar amb el número de telèfon , encara que no és el més segur . La xapa es pot caure o , si han robat al gos , també se la poden haver tret , deixant així l'animal sense identificar . Pel que l'opció d'implantar el microxip és la més fiable .


 D'altra banda , mai està de més fer una enganxada de cartells per la zona en què vam veure per última vegada a la nostra mascota , com en parcs , mercats , parades de bus , centres veterinaris ... És important que adjuntem una foto de l'animal , seu nom , algunes dades que creem importants i diversos telèfons de contacte .


També aconsellem fer cerques per diferents zones ia diferents hores . Els animals tendeixen a caminar bastant, a buscar menjar ia refugiar-se de la pluja , el sol ... pel que hem de pensar a quins llocs podria haver anat .